Bloggnorge.com // Irriterende ting
Start blogg

Irriterende ting

Ny blogg om hva jeg synes er irriterende av ting og oppførsler

Irriterende oppførsler nr.1

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet Monday 31. August , 2015 kl. 21:01

Tur på treningssenteret

I dag var jeg på Friskis og Svettis og trente. Etter to ukers ferie skulle jeg komme i gang med treningen. For det er viktig å holde formen sånn noenlunde i orden har jeg hørt. Der trives jeg gått fordi de har mest gått voksne mennesker som trener eller er instruktørene der. Det er selvfølgelig også yngre som trener og instruere der, men de gått voksne er i flertall. Men tilbake til dette med å trene for å holde seg i form. Jeg tror nemlig at det er mange som misforstår dette. Hør på dette her jeg opplevde på spinning timen jeg gikk på i dag. Som sagt var det første dag etter ferien jeg trente og da jeg kom inn på senteret var det tydelig at sommerferien var over. Det så jeg allerede rett innenfor inngangsdøra. Skohyllene som dekker hele veggen var full av sko. Jeg gjorde som vanlig og skannet medlemskortet mitt og meldte meg på spinning timen, før jeg gikk og skiftet. Som vanlig var jeg i god tid til timen og måtte vente til timen som pågikk skulle bli ferdig. Det var flere som hadde allerede ventet utenfor spinningsalen. Jeg er ikke den mest sosiale personen som finnes så jeg stelte meg like i nærheten og overhørte samtalen som pågikk. Hun ene hadde visst blitt påkjørt på sykkelen og var tydelig irritert, akkurat som det hjelper å fortelle gud og værmann om hva skjedde. Hun fikk vel en slags trøst av å høre på medlidenheten fra de andre damene som satt der. Det så ikke ut som om de egentlig brydde seg så mye. I mellomtiden hadde det kommet ett par nye jenter, jeg tipper de var i 20 årene. Jeg skjønte fort at de hadde nylig blitt medlemmer. Mulig de var nye studenter i byen. Det var ikke så vanskelig å se at de var nye. Klærne deres så helt nye ut, akkurat som om de nettopp var tatt ned fra hengeren på Hennes og Maurits. Nå var de endelig blitt ferdige i spinningsalen og vi kunne gå inn. Jeg kom meg raskt inn og fikk den faste plassen min midt i salen helt bak (ja, jeg vet det er helt patetisk med faste plasser, synes det egentlig selv, men vi er jo vanedyr. For min del er det ikke verdens undergang om jeg ikke får akkurat den plassen). Disse to jentene i 20 åra satt seg på syklene ved siden av meg.

Timen begynte som vanlig med ca. 10 minutters oppvarming. Greit nok det, men når vi virkelig kom i gang og økte motstanden tittet jeg bort motstandshjulet til hun ene jenta som satt ved siden av meg. Ingen økning i motstanden etter oppvarming. Greit nok ikke alltid jeg øker den selv etter oppvarming, men da er det fordi jeg har tatt for hardt i under oppvarming. Jeg har dessverre en vane med å se på hvor mye motstand sidemannen eller kvinnen ved siden av meg har. Synes selv det er irriterende at jeg gjør det. Timen fortsatte og vi skulle begynne å klatre opp mot en bakketopp. Da skal man virkelig ha mye motstand og jobbe tungt. Jeg slang igjen blikket bort til jenta ved siden av og så til min frustrasjon at hun så vidt hadde rørt motstanden. Jeg vet jeg ikke har noe med hvordan andre trener, men ser liksom ikke vitsen med å trene når det virker som om det er viktigere å poste på Facebook at man har vært å trent enn virkelig å gjøre en innsats for helsa si. For min del virker det demotiverende å sitte ved siden av noen som nesten ikke yter noen ting. Hvis man bare skal trene lett, hvorfor ikke ta seg en lang gåtur eller en lett joggetur.

Mot slutten av timen tøyde vi ut musklene. Og her ble jeg mer frustrert. Ikke nok med at de ikke yter under trening, men under uttøyingen forlot de salen etter et par øvelser UTEN å rengjøre syklene sine (så for øvrig ikke hvordan hun andre trente, men tviler på at innsatsen var stor der også). Ikke det at var så mye svette der etter timen med den «store» innsatsen de viste under treningen. Men det er uhygienisk uansett.

Hva er da vitsen med å trene når man ikke skal gjøre et forsøk på å opprettholde helsen sin. Er det virkelig nok for noen å bare spasere igjennom treningssenteret for å få følelsen av en god treningsøkt. I tilfelle skulle jeg ønske det holdt for meg også, men er redd ikke treningen ville gjøre noe nytte for seg. Det er for øvrig ikke første gang jeg opplever dette og det irriterer meg vær gang. Så mitt råd er: tren når dere er på treningssenteret, navnet sier seg jo selv. Slappe av kan du gjøre hjemme.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.